Provisioning

Provisioning

Het proces waarbij medewerkers die aangemaakt zijn in het HR bronsysteem geautomatiseerd toegang krijgen tot (een deel van) het applicatielandschap wordt provisioning genoemd. Dit is standaard functionaliteit van SynerBee, ook van toepassing op de andere oplossingen. In de basis gaat het om het automatisch aanmaken of verwijderen van accounts en e-mailadressen bij een wijziging in het bronsysteem zoals de medewerkersregistratie in het HR systeem.

Hoe werkt het?

Bij instroom van medewerkers wordt automatisch een Azure Active Directory account met wachtwoord en een e-mailadres voor de medewerker gecreëerd. Bij uitstroom worden het account en het e-mailadres weer automatisch gedeactiveerd of verwijderd. Zo voorkom je dat er ongebruikte accounts beschikbaar blijven, ook wel ‘orphan accounts’ en wordt misbruik en potentiële veiligheidsrisico’s voorkomen. Bovendien kunnen door geoptimaliseerd licentiebeheer kosten worden bespaard.

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Meer weten over ons Cookie Statement?